Soorten cursussen

Er zijn veel verschillende opleidingen en cursussen op het gebied van computers, het is maar net wat je zoekt, en wat je nodig hebt. Misschien heb je extra kennis van een bepaald computerprogramma nodig voor je werk, maar het kan ook zijn dat je privé wilt leren hoe je foto’s moet bewerken, hoe je moet omgaan met de printer of kopieermachines. Wat je ook precies zoekt of nodig hebt, er zijn voldoende opleidingen en cursussen te vinden.

BOL of BBL opleiding
Wil je een MBO opleiding gaan doen, dan kan dat op verschillende manieren. Tijdens een BOL opleiding ga je dagelijks naar school en krijg je computeronderwijs. Kies je voor een BBL opleiding, dan ga je 4 dagen in de week werken, en 1 dag in de week naar school. Op deze manier breng je wel meteen het geleerde in de praktijk.

Avondcursus of een in-company opleiding
Je kunt in de avonduren een computer cursus gaan volgen in een groepje onder leiding van een docent. Meestal is een dergelijke cursus wel bij jou in de buurt te vinden. Het is ook mogelijk om jezelf te laten bijscholen, dat is vooral belangrijk als je op je werk merkt dat je een stukje computerkennis mist. Dit bijscholen kan in-company gebeuren, dus samen je collega’s, maar natuurlijk kan het ook individueel of in een groep.

Excel cursus
Er zijn niet alleen cursussen voor het omgaan met de computer, maar ook voor specifieke software zoals Excel. Zo is er bijvoorbeeld de Bakker Computer Opleiding: Excel. Tijdens deze cursus leert u in een dag hoe u efficiënt om kunt gaan met Excel en hoe u optimaal van de functionaliteiten binnen Excel gebruik kunt maken.

Computer cursus via internet
Veel opleidingsinstituten bieden de mogelijkheid om de computer cursus via internet te volgen. Dit is heel handig want je kunt nu ieder moment van de dag, en wanneer het je maar uitkomt met de computer aan de slag gaan. Tevens is het mogelijk om je eigen tempo te bepalen, wat natuurlijk heel prettig is.

Reacties zijn gesloten.