MBO opleidingen

Wanneer je van plan bent om een van de Mbo opleidingen te gaan volgen waarbij je leert werken met computers en alle technologie die daarbij komt kijken, is het belangrijk om te weten waar precies je interesse naar uit gaat. Grofweg kunnen we dit verdelen in diverse richtingen.

Ontwerpen en vormgeven
Ben je een secuur in je werk, en vind je het leuk om iets te doen in de grafische sector? Met een opleiding in deze richting leer je om alle binnenkomende gegevens te verzamelen en te verwerken tot een bestand. Dit kan een folder of een advertentie zijn, of een andere reclame-uiting. Na afronding van deze opleiding kun je je kennis en talenten inzetten bij bijvoorbeeld een uitgeverij of een reclamebureau. Wanneer dit een van de Mbo opleidingen is die bij je past kies dan voor DTP (Desk Top Publishing)

Zelf software ontwikkelen
Vind je het leuk om handige functies te bedenken of om je eigen applicaties te maken. Dan is een Mbo opleiding waarbij je je hierin kunt ontwikkelen de beste keuze. Er zijn verschillende opleidingen die in je leren hoe je software kunt ontwikkelen en onderhouden. Verder leer je omgaan met programmeertalen en -technieken.

Beveiliging en onderhoud van Computers
Vrijwel alle bedrijven hebben een computernetwerk. In dat netwerk loggen werknemers in om te werken, dit kan op het bedrijf zijn maar ook thuis. Het is belangrijk dat de beveiliging en het onderhoud van een dergelijk bedrijfsnetwerk goed op orde is. Als je het leuk vind om met computers te werken, creatief kunt denken en bereid bent om regelmatig bij te leren, dan is deze kant van de ICT waarschijnlijk wel iets voor jou en kun je kiezen voor een van de Mbo opleidingen in Netwerkbeheer.

Reacties zijn gesloten.